elike futóblogja

Félúton

2014. szeptember 09. - elike11

A huszonhatodik napon elérkeztem kihívásom feléhez, ezen a héten pedig már 40 kilométernél tartok. Muszáj volt belehúznom hétfőn és kedden, hiszen pici lemaradásom volt és nem szeretném a végén pótolni az elmaradt kilométereket. Kevés említésre érdemes dolog történt, ezeket foglalom össze hajtás alatt.

Utolsó bejelentkezésem óta laza 214 kilométert futottam, nagyrészt terepen, de laposban is nyomulnom kellett, mert bevallom férfiasan: roppant fárasztó számomra ekkora dózisban fogyasztani a terepfutást. Terepen egy félmaraton annyit kivesz belőlem, mint laposban 30-35 kilométer, másnap pedig nehezemre esik még járni is. Ennek dacára voltak egymás követő napokon is terepfutásaim, némelyik akár 20 kilométernél is hosszabb. A felvezető posztomban említett, környékbeli hágók és csúcsok mindegyikét megbüntettem, a Pongrácz-tető kivételével. Oda a hétvégén készülök, ha az égiek is kegyesek lesznek hozzám. Ugyan a kihívás október 3-án járna le, azonban a jelenlegi tervek szerint már szeptemberben abszolválni tudom az 500 kilométert. Egyelőre kiváló formában érzem magam, az utóbbi futásokon már kimaradtak a menetrendszerinti lábfájások is. Remélem ez azért történik, mert a szervezetem megfelelően alkalmazkodott a terheléshez. :)

Röviden be kell számolnom arról is, hogy néhány alkalommal másodmagammal futottam. Öcsike sporttárssal nagyon kellemeseket szoktunk szaladni, jól érezzük egymás ritmusát és kiválóan alkalmazkodunk. Legutóbb Kovács Péterbe szaladtunk ki és óriásit hasítottunk, a túra végén már csoszogtunk. :) Egyébként a srác egy félprofi bringás. Nem abból él, de számos terepbringás versenyen ott van, említésre méltó eredményekkel. Együtt vettünk részt életem eddigi legkellemesebb futásán, az I. Erőss Zsolt Teljesítménytúrán.
Aztán egyik kedves szomszéd csajszi mellé is odacsapódtam, minekutána kiderült, hogy imád szaladni. Anikóval laposban büntettünk, többször kijártunk a futópályára. Azt mondja, félmaratont szeretne futni, de észrevettem, hogy nem bízik magában e téren. Nagyon jól szalad, kiváló az állóképessége is, simán megfutná. Noszogatom picit és sikerülni fog neki is, talán egy-két hónapon belül. :)

Igyekszem legalább még egyszer jelentkezni a kiértékelő posztom előtt. Mozduljatok ki ti is! A kihívás állását pedig itt lehet folyamatosan követni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fussvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr526684199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása